A KRISTÁLYOK GYÓGYÍTÓ EREJE

2015.10.19 18:41

A KRISTÁLYOK GYÓGYÍTÓ EREJE

A kristályokkal való gyógyítást sok ezer évig az orvostudomány természetes részének tartották, amelynek hagyománya egészen a reneszánsz idejéig jelen volt a nyugati világban.

A felvilágosodás kezdetekor - ami a 17. század végére tehető - e gyógymód mégis visszaszorult. A felvilágosodás idején olyan filozófia volt érvényben, amelyik a racionális gondolkodást hangsúlyozta, és alapjaiban kérdőjelezte meg a hagyományokat. Ez a filozófia egyszerűen babonának tartotta a kristályok gyógyító erejét.

Ma a dolgok másképp állnak. A modern tudomány és a kapcsolódó tudományterületek fejlődésével fény derült arra, hogy minden test állandó energiakapcsolatban van a környezetével. Ily módon a fény, a hó, és a többi sugárzó elektromágneses energia elnyelődik, átalakul és újra felszabadul. Minden kristály rezgése egy sajátos energiamintázatot követ, s az ásványtól függően mérhető ingadozást mutat a teljes elektromágneses spektrumon.
Amikor egy kristály elektromágneses mezője érintkezésbe lép az emberi szervezettel, a következő hatásokat fejti ki:
- A meridiánokon keresztül energia áramlik
- A csakrák működésbe lépnek
- Stimulálja az idegi elektromos válaszokat
- Aktiválja a hormontermelő mirigyeket

Egy kristály elektromágneses tere elméletileg minden területre kihat. Mégis, csak ott hatásos, ahol hasonló frekvenciát talál. Ezt a jelenséget rezonanciának nevezzük. Azon a ponton, ahol a testtel érintkezésbe lép, egyfajta visszhang keletkezik, ahol a test hasonló anyagai, részecskéi harmonikusan tudnak együtt rezegni azzal a frekvenciával, amely a kristályokból kilép. Ezzel az eljárással nem csak a test fizikai részeit lehet stimulálni, hanem emelni lehet vele a megfelelő érzelmi, mentális és spirituális szintünket is.
- Beindul a sejtek, szövetek és szervek anyagcseréje

 

Gyakorlati alkalmazások

Előfordul, hogy egy adott területre kell korlátoznunk az alkalmazást, ilyenkor jobb, ha a test bizonyos részére tesszük, vagy ott viseljük a kristályt. Ha a test egészét érintő, átfogó hatást szeretnénk elérni, hatékonyabb, ha hosszabb időt töltünk egy kristályokkal kirakott körben, vagy drágakő-esszenciát szedünk.
Ha a kristályt rátesszük a test bizonyos részére, általában ezen a behatárolt területen fejti ki a hatását. Így módon egy adott szervet tudunk stimulálni vagy lecsillapítani, míg a többire nem gyakorlunk hatást. A kristályokat felragaszthatjuk ragtapasszal, hordhatjuk ruhában, vagy ékszerként. Fülbogyót vagy kristálybalzsamot is használhatunk, erről kérjük ki természetgyógyász tanácsát!
A kézben tartott ásványok hasonló hatást váltanak ki, mintha a tenyerünk reflexzónáit kezeltetnénk: hatásuk az egész testben szétterjednek a meridiánokon keresztül.

 

Drága kőterápia módszerei:

A féldrágakövek használata kortól-nemtől függetlenül mindenkire üdítően hat. Kisgyermekek, áldott állapot, komolyabb betegségek esetén is használhatóak, amikor más terápiák (fitoterápia, aromaterápia) esetleg veszéllyel járhatnak, vagy amikor bizonytalanok vagyunk hogyan segítsünk szeretteinken.

A megfelelő, vagy a tetszést kiváltó kövek finom energiájukkal indítják be a szervezet öngyógyító erejét, egészséges szellemét.

Válasszuk ki a megfelelő köveket!
Próbáljuk ki, melyik kőnek van számunkra kellemes tapintása, melyik indít el bennünk rögtön valamilyen érzést, gondolatot. A kő, amire éppen szüksége van szervezetünknek, általában felveszi kezünk melegét, ami hideg marad, az pillanatnyilag nem aktuális számunkra.

 

Masszázs:
Szép sima nagyobb darab féldrágakövekkel masszírozhatjuk is egyes testrészeinket, például talpunkat, hasunkat, hátunkat.

Fél drágakő fürdő:
Tehetjük a fürdővizünkbe is a köveket, a víz kristályszerkezete magába építi a kövek energiáját, és felerősíti hatásukat.

Ékszerek:
Évezredes hagyománya van a drágakövek testen való viselésének. A drágakövek, nemesfémek a díszítésen túl speciális rezgéseikkel, energiamezejükkel kapcsolatba lépnek az ékszert viselő aurájával, és összesimulva felveszik egymás rezgését. Ezért lehetséges, hogy egy ékszer megőrzi viselőjének energetikai lenyomatát, és előfordulhat, hogy egy szerencsétlen sorsú embertől örökölt ékszer, vagy drágakő akár balszerencsét is hordozhat magában (ezért fontos a tisztítás, főleg a használt ékszerek esetén).

Az örökölt, de még a frissen vásárolt köveket, ékszereket használat előtt érdemes energetikailag megtisztítani. Ezt tehetjük oly módon, hogy egy kis edénybe szórt tengeri sóba helyezzük a követ (a holdkő és az opál érzékeny kövek, úgynevezett vizes kövek: őket ne tegyük soha sóba!), úgy hogy a só teljesen ellepje, és 24 órán át benne hagyjuk. A végén a követ, ékszert lemossuk, és a sót kidobjuk.

Elixír:
Készíthetünk gyógyító ásványvizet is, ha egy üveg vízbe dobjuk a számunkra megfelelő, kellőképpen megtisztított féldrágakövet, kitesszük a napra, délelőtt, maximum délig, vagy a holdsugár hatásának tesszük ki, növő holdfázisban. A víz felveszi a kő rezgéseit, és ha megisszuk, a kő gyógyító rezgése a testünkre közvetlenül belülről hat.

Marokkő:
A kézbe véve, a kéz reflexzónáin keresztül hatnak szerveinkre. Hordhatjuk zsebünkben a számunkra kedves követ, köveket, így az ember és a kő energiamezői eggyé válnak és egész nap, különösen sugárzóak lehetünk.

Csakraterápia:
A csakrák harmonizálását is végezhetjük féldrágakövekkel, úgy hogy a megfelelő követ a hozzá tartozó csakrára helyezzük, vagy csak nézegetjük, kezünkbe vesszük.

A kövek tisztítása:
A köveket rendszeresen ajánlott megtisztítani, hiszen magukba szívják az energiát, ami telítheti őket annyira, hogy saját sugárzásuk fénye elhalványulhat. Tegyük folyó víz alá minél hosszabb időre (min.5-10 perc) őket, vagy ássuk el a kertünkben néhány napra, ahol a friss föld megújító ereje kiszív a kövekből minden negatív energiát.

—————

Vissza


Elérhetőség

A víz hatalma


Az élet vize 

MÁTRA GYÖNGYE   a gyógyító forrásvíz

A víz elsődleges forrása minden életnek.

A test olyan, mint egy szivacs, mely több billió üregecskéből, sejtből áll. Ezek a sejtek hordozzák a bennünk áramló folyadékot. Gondoljuk csak el, testünk több mint 70%-a víz, épp úgy, ahogy aföldünk is több mint 70%-ban vízből áll. A víz igen fogékony anyag. Fizikai formája könnyedén alkalmazkodik környezetéhez, de nem csak fizikai megjelenése képes változásra, molekuláris szerkezete is változik.A környezet energiája, rezgése is képes megváltoztatni a víz szerkezetét. Tudósok által is bizonyított tény, hogy a víz olyan információkat is képes felvenni, tárolni és leadni, mellyel üzenhetünk testünk legkisebb sejtjének is.A víz szervezetünkre gyakorolt hatása, a benne rejlő információtól függ. Felmerül a kérdés, mit művelünk magunkkal,amikor félelemtől, stressztől, bűntudattól vezérelve utáljuk, gyűlöljük magunkat? Mit programozunk ilyenkor a szervezetünket felépítő, alkotó vízbe? Sokan végig sem gondoljuk, hogy betegségünk elsődleges oka bizony abból adódik, hogy olyan információ kerül szervezetünkbe - sokszor tudattalanul-, ami elősegíti a leépülést.Hogyan lehet ezen változtatni? Csakis a pozitív információ bevitelével. Ebben nyújt segítséget a 120 m mélyről feltörő                         MÁTRA GYÖNGYE forrásvíz.Mitől különleges ez a víz? Attól, hogy nem tartalmaz semmiféle fölösleges szennyeződést, és  szeretet energiával van feltöltve. A szeretet energia az emberi élet alapeleme. Kisérletek bizonyították, hogy azok a csecsemők, akik nem kapták meg a számukra megfelelő mennyiségű szeretetet az édesanyjuktól, azok sok esetben nem kívánnak tovább élni. ( Lásd. megmagyarázhatatlan hirtelen cscsemő halálozások.) Azok a fenőttek, akik nem kapják meg a megfelelő szeretetdózist szintén megbetegszenek, (depressziósak lesznek), és egy idő után, már nem kívánnak élni. Ez a csodálatos  forrásvíz, mely nem csak jóízű,de szeretetenergiával feltöltött, segít helyreállítani szervezetünk egyensúlyát. A kút nyolc csapja az ősi próféciák leírása szerint, az égtályaknak megfelelően vannak tályolva. Így gyűjtik be a Világ erejét. Szinte érezhető a 8 féle Víz ízén is a különbözőség. A tudomány mai állása  szerint  a víz úgy viselkedik mint egy folyékony kristály. Ha kihasználjuk ennek a folyékony kristálynak a kiváló információhordozó tulajdonságát, eljutathatjuk szervezetünk minden egyes sejtjébe a gyógyító szeretet energiát. A Mátragyöngye forrásvíz különleges tulajdonsága révén képes a sejteket harmonizálni. A különböző csapokból folyó víz más-más információt közvetít szervezetünk részére. Így lehetőségünk van arra, hogy célirányosan tudjuk sejtjeinknek megküldeni az eredeti (jó) állapot helyreállításához szükséges információt. Az információ célbaérésének eredményeként beindulhatnak a szervezetünk öngyógyítási folyamatai.         

A 8 különböző csapból folyó információt hordozó víz: 

1. csap a szív harmonizálását,

2. csap epe-máj-belek-vese harmonizálását,

3. csap bőr harmonizálását,

4. csap csontok és izületek harmonizálását, 

5. csap vízháztartás harmonizálását,

6. csap  a betegségek folyamán eldeformálódott testrész állapotának  javítását,

7. csap tüdő-légzéssel kapcsolatos panaszok enyhítését,    

8. csap az agy helytelen működése következtében kialakult betegségek tüneteinek enyhítését, 

9. A nyolc csap egyenlő arányú keveréke segít a teljes szervezet egyensúlyának a helyreállításában. 

A már kialakult betegségek figyelembe vételével életmód tanácsadóink javaslatot tesznek arra vonatkozóan, hogy melyik fajta vízből, mennyit kell fogyasztani ahhoz, hogy a szervezet egyensúlyahelyreálljon. Ha fontos az egészsége, keressen bennünket, szeretettel várunk minden érdeklődőt: Dorogházán (3153 Dorogháza, Szent István u.12