Megelőzés és jobb közérzet egészséges vízzel!

2016.01.22 19:39
Megelőzés és jobb közérzet egészséges vízzel!Az egészséges, tiszta víz nagyobb mennyiségű fogyasztása segíti az emésztést, a bőr hidratáltságát, a méregtelenítést, és sok szempontból jobb közérzetet biztosíthat.

A legtöbb szokásos betegség kialakulásának esélye csökkenthető az egészséges, tiszta víz fokozott bevitelével. A fejfájás, a magas vérnyomás, a hátfájdalom, a köszvény, a terhességi hányinger, mind enyhíthetőek az egészséges víz, és a test folyadékszintjének szabályozásával.

Egy betegség megelőzése, gyógyítása sok esetben azt jelenti: adjuk meg a testünknek a megfelelő eszközöket és hagyjuk dolgozni. Az
egészséges víz, az ásványi anyagok és a tápanyagok megfelelő bevitelével a test megannyi kihívással elbír. Az emberi test egy elképesztő öngyógyító gépezet, egy másodpercnyi idő alatt „hibás” sejtek millióit képes „jókra” kicserélni!

A bőr, a csontok, a haj, a körmök, a sérült idegek és a belső szervek folyamatos regenerációja… vagyis minden gyógyító folyamat, ami a testben végbemegy, elsősorban víz közreműködésével történik!

Az
egészséges víz, és az ásványi anyagok fokozott bevitele, általában jobb közérzettel párosul, és az egyik legjobb védekezés a fertőzések ellen is. Ha hagyjuk, hogy szervezetünk legyőzze a kisebb fertőzéseket lázzal, egészséges vízzel, tápanyagokkal és pihenéssel, akkor növeljük természetes ellenálló-képességét a jövőbeni „betolakodók” ellen. Az egészséges víz kitűnő alap az immunrendszerünk karbantartása.

Hogyan gyógyíthat az egészséges víz?

Egy nagyon értékes könyv, melynek címe: „A testünk vízért kiált”, kutatóorvosok tanulmányaival magyarázza, hogy a legtöbb fájdalomérzetet, amit tapasztalunk, csökkenthető az egészséges víz bevitelével.

Fejfájás csökkentése egészséges vízzel

Az agy több mint 75%-a víz, és ha a megfelelő folyadék hiányát észleli, víztartalékoló folyamatot hajt végre, miközben hisztamint termel, ezáltal fájdalmat és kimerültséget érzünk. Ez a természetes folyamat lelassít minket, és védelmi célokra tartalékolja a vizet. A hisztamin felszabadulása tehát jelzés arra, hogy valami nem megfelelően működik. Ha anti-hisztamint, vagy fájdalomcsillapítót veszünk be, gyakorlatilag kikapcsoljuk a jelzőrendszert, de valójában keveset tettünk a probléma gyökerének megszüntetéséért. Egy nagy pohár egészséges víz, és 20 percnyi pihenés, legyőzi a legtöbb, stressz-eredetű fejfájást. (A gyógyszer hosszabb idő után hat, mint amennyi időt a tisztított víz bevitele igényel.)

Hátfájás és az egészséges víz

Előfordul, hogy a hátfájást a test folyadékszintjének elégtelensége okozza. A hátban lévő porckorongok igazi kis hidraulikus rázkódás-elnyelők. Ezek a korongok rugalmasan illeszkedő szövetburokból állnak, melyek folyadékkal, elsősorban vízzel teltek. A megfelelően hidratált korong egy kis párnát képez, amely elnyeli a fizikai aktivitásból eredő rázkódásokat, és tartja a felsőtest súlyát. Ez mindaddig működik, míg a megfelelő vízbevitel, és a mozgás, a nyújtózás rendszeres. A mozgás csökkenti a nyomást a korongokon, szívóhatást idéz elő, ami beszívja a folyadékot (99%-ban víz) a porckorong belsejébe, így tartja megfelelően nedves állapotban. Ha a korongok teljesen nedvesek, a porcszövetre a súlyterhelés 25%-a esik és a folyadék viseli a 75%-át. Ha ezek a korongok vízhiányos állapotba kerülnek, a szövetnek kell a súly nagyobb hányadát viselni. Ez fájdalmat, duzzanatot és érzékenységet okoz.

A passzív aktivitás, úgymint egyhelyben állás vagy a hosszú ideig mozdulatlanul ülés állandó nyomást jelent a porckorongokra, mely lassan kipréseli a folyadékot. A test megfelelő folyadékszintje, és a gerinc mozgása nélkül, a porckorongokra eső nyomás nő, fájdalmat és merevséget idéz elő. Egyszerűen csak az állandó és megfelelő minőségű folyadékbevitelről való gondoskodással, illetve a rendszeres mozgással – úgymint a fej és a felsőtest hajlítása előre, hátra, és mindkét oldalra -, biztosítjuk a megfelelő nedvességet a porckorongok számára. Ezzel megelőzhetjük a legcsekélyebb nyaki és gerincfájdalmakat is. Próbálja ki; maga is meglepődik majd, milyen hatékony ez a természetes megoldás.

Magas vérnyomás csökkentése és az egészséges víz

A magas vérnyomás gyakori oka a vízhiány. Mivel a vér több mint 83%-a víz, annak nyomását nagyban befolyásolja a bevitt víz mennyisége. Amikor a test érzékeli a vérmennyiség csökkenését, bezárja a kevésbé aktív kapillárisait annak érdekében, hogy megfelelő vérhez juttassa a többi fontos területet. Ez a folyamat vérnyomás-emelkedést okoz az a fő keringési rendszerben. Ezt nevezzük magas vérnyomásnak. Több, egészséges víz fogyasztása hozzájárul a megfelelő vérnyomást helyreállításához.

Asztma kezelése és az egészséges víz

Az asztmát, mely milliókat érint Európában, és jó néhány ezer ember halálát okozza évente, a megnövekedett hisztamin-termelés idézi elő. A vízhiány fokozott hisztamin-képződést indít meg. Mint tudjuk, az asztmás betegek tüdőszöveteiben a hisztamin-szint rendkívül magas, mely a hörgőjáratok összehúzódását okozza és növeli a nyálkaképződést. A víz a tüdőben a szöveteket nedvesen tartja, de minden egyes köhögéssel kiszorítjuk a tüdőből a nedvességet. Normál vízellátottság mellett a nedvesség gyorsan pótlódik. Ha azonban vízhiányos állapotban vagyunk, a tüdőben lévő szöveteket fokozatosan bevonja a nyálka, így védekezik a kiszáradás ellen. Már számos állatkísérlettel is bebizonyították, hogy a fokozott folyadékbevitel csökkentheti a hisztamin szintet, így két-három hét után normál vízellátottságú lehet a tüdő. Ezáltal csökken a nyálkaképződés is. Ha pedig ez megtörtént, a hörgő utak kezdenek megnyílni, és visszaáll a normál légzés.

A terhességi hányinger és az egészséges víz

A terhességi hányinger is a vízelvonás közvetlen eredménye. A magzatvízben él, és ezt a test minden más szükségleténél előbbre helyezi. Éjjel, amely a leghosszabb vízbevitel nélküli periódus, az anyaméh vizet von el az anya szervezetétől, hogy a magzat számára biztosítsa a megfelelő folyadékszintet. Reggel az anya vízhiányos állapotban ébred, hisztamin-túltengése van, és kimerült. Ezért a terhességi hányinger elnevezés sokkal inkább terhességi vízhiányos állapotnak felel meg.

A másnaposság tüneteinek csökkentése az egészséges víz segítségével

A másnaposság azonos tüneteket produkál, mint a terhességi hányinger (vízhiányos állapot) …csak éppen kevésbé nemes célból. Az alkohol erős vízelvonó hatású, amely kiválasztja a vizet a testből. Ez gyakran előrehaladott vízhiányos állapothoz vezet. Mind a terhességi hányinger, mind a másnaposság megelőzhető, ha lefekvés előtt, és éjjel is megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk. (azért az sem mindegy mennyi alkoholt iszunk:)

A víz nem csodaszer, de nagyon fontos a gyógyítási folyamatban, és a megelőzésben

A Víz nem csodaszer, de a vizet a testünkben végbemenő minden megelőző és gyógyító folyamat elsődleges összetevőjeként kell értékelnünk. A test valóban egy kiváló alkotás, amely alkalmas még a legsúlyosabb betegség és fertőzés megelőzésére és gyógyítására is, ha megkapja a feltételeket hozzá.
A test működésének megértése az első lépés az optimális egészségi állapot eléréséhez. Ezért emlékezzünk vissza, hogy több mint 70%-ban vízből vagyunk!
Ha ezt a felismerést hasznosítjuk, megtapasztaljuk, hogy testünk nagyobb harmóniában élhet, mint eddig.
Charles D. Strand
Vízminőség specialista, 17 víztisztító technológia szabadalmának tulajdonosa, valamint a
Sun Water Systems elnöke

 

—————

Vissza


Elérhetőség

A víz hatalma


Az élet vize 

MÁTRA GYÖNGYE   a gyógyító forrásvíz

A víz elsődleges forrása minden életnek.

A test olyan, mint egy szivacs, mely több billió üregecskéből, sejtből áll. Ezek a sejtek hordozzák a bennünk áramló folyadékot. Gondoljuk csak el, testünk több mint 70%-a víz, épp úgy, ahogy aföldünk is több mint 70%-ban vízből áll. A víz igen fogékony anyag. Fizikai formája könnyedén alkalmazkodik környezetéhez, de nem csak fizikai megjelenése képes változásra, molekuláris szerkezete is változik.A környezet energiája, rezgése is képes megváltoztatni a víz szerkezetét. Tudósok által is bizonyított tény, hogy a víz olyan információkat is képes felvenni, tárolni és leadni, mellyel üzenhetünk testünk legkisebb sejtjének is.A víz szervezetünkre gyakorolt hatása, a benne rejlő információtól függ. Felmerül a kérdés, mit művelünk magunkkal,amikor félelemtől, stressztől, bűntudattól vezérelve utáljuk, gyűlöljük magunkat? Mit programozunk ilyenkor a szervezetünket felépítő, alkotó vízbe? Sokan végig sem gondoljuk, hogy betegségünk elsődleges oka bizony abból adódik, hogy olyan információ kerül szervezetünkbe - sokszor tudattalanul-, ami elősegíti a leépülést.Hogyan lehet ezen változtatni? Csakis a pozitív információ bevitelével. Ebben nyújt segítséget a 120 m mélyről feltörő                         MÁTRA GYÖNGYE forrásvíz.Mitől különleges ez a víz? Attól, hogy nem tartalmaz semmiféle fölösleges szennyeződést, és  szeretet energiával van feltöltve. A szeretet energia az emberi élet alapeleme. Kisérletek bizonyították, hogy azok a csecsemők, akik nem kapták meg a számukra megfelelő mennyiségű szeretetet az édesanyjuktól, azok sok esetben nem kívánnak tovább élni. ( Lásd. megmagyarázhatatlan hirtelen cscsemő halálozások.) Azok a fenőttek, akik nem kapják meg a megfelelő szeretetdózist szintén megbetegszenek, (depressziósak lesznek), és egy idő után, már nem kívánnak élni. Ez a csodálatos  forrásvíz, mely nem csak jóízű,de szeretetenergiával feltöltött, segít helyreállítani szervezetünk egyensúlyát. A kút nyolc csapja az ősi próféciák leírása szerint, az égtályaknak megfelelően vannak tályolva. Így gyűjtik be a Világ erejét. Szinte érezhető a 8 féle Víz ízén is a különbözőség. A tudomány mai állása  szerint  a víz úgy viselkedik mint egy folyékony kristály. Ha kihasználjuk ennek a folyékony kristálynak a kiváló információhordozó tulajdonságát, eljutathatjuk szervezetünk minden egyes sejtjébe a gyógyító szeretet energiát. A Mátragyöngye forrásvíz különleges tulajdonsága révén képes a sejteket harmonizálni. A különböző csapokból folyó víz más-más információt közvetít szervezetünk részére. Így lehetőségünk van arra, hogy célirányosan tudjuk sejtjeinknek megküldeni az eredeti (jó) állapot helyreállításához szükséges információt. Az információ célbaérésének eredményeként beindulhatnak a szervezetünk öngyógyítási folyamatai.         

A 8 különböző csapból folyó információt hordozó víz: 

1. csap a szív harmonizálását,

2. csap epe-máj-belek-vese harmonizálását,

3. csap bőr harmonizálását,

4. csap csontok és izületek harmonizálását, 

5. csap vízháztartás harmonizálását,

6. csap  a betegségek folyamán eldeformálódott testrész állapotának  javítását,

7. csap tüdő-légzéssel kapcsolatos panaszok enyhítését,    

8. csap az agy helytelen működése következtében kialakult betegségek tüneteinek enyhítését, 

9. A nyolc csap egyenlő arányú keveréke segít a teljes szervezet egyensúlyának a helyreállításában. 

A már kialakult betegségek figyelembe vételével életmód tanácsadóink javaslatot tesznek arra vonatkozóan, hogy melyik fajta vízből, mennyit kell fogyasztani ahhoz, hogy a szervezet egyensúlyahelyreálljon. Ha fontos az egészsége, keressen bennünket, szeretettel várunk minden érdeklődőt: Dorogházán (3153 Dorogháza, Szent István u.12