Miért fontos a víz szervezetünknek?

2015.12.11 19:06

Miért fontos a víz szervezetünknek?

 

A víz biológiai jelentősége hatalmas, nélküle nincs élet a Földön. Az élő szervezet sejtjeinek nagy részét víz alkotja. Az emberi szervezet több mint 70%- át víz teszi ki, ez az arány csecsemőkorban nagyobb kb. 80%, idős korban viszont kisebb, kevesebb, mint 60%.

Az egyes szervek víztartalma is jelentősen magas, a vér nagyjából 86%-a, a máj 84%-a, az agy 78%-a, a szív77%-a , az izmok 70%-a víz. Így nem meglepő az a tény, miszerint, ha a szervezetünkben lévő víz mennyiségének 50%-át elveszítjük, akkor nem maradunk életben. Ha két-három napnál tovább nem jut vízhez a szervezet, akkor olyan nagymértékű vízhiány alakul ki, melyet már nem élhet túl. Elengedhetetlenül fontos naponta legalább 2-3 liter tiszta vizet elfogyasztása.

Mi történik, ha nem fogyasztunk mindennap megfelelő mennyiségű vizet?

Nos, akkor szervezetünk anyagcsere-folyamatai lelassulnak, melynek súlyos következményei vannak. A víz szállítja a szervezetünknek szükséges tápanyagokat az emésztőrendszerünktől a sejtekig, majd a nyirokkal és kiválasztó szervek segítségével kiüríti a méreganyagokat és salakanyagokat. Ha tehát nem fogyasztunk elegendő mennyiségű vizet, akkor a sejtek nem kapják meg a számukra szükséges tápanyagokat és a szervezetünk telítődni kezd méreganyagokkal.

A szellemi és a fizikai teljesítőképesség a szükséges tápanyagok hiányában csökken, míg a felhalmozódó méreganyagok egészségügyi problémákat idézhetnek elő. A víz az anyagcsere-folyamatok mellett biztosítja a vérkeringést, a vér ozmózis nyomását, befolyásolja a vér sav-bázis egyensúlyát, továbbá hőszabályozó szereppel bír, biztosítja testünk állandó belső hőmérsékletét. Nem mindegy tehát, hogy mennyi folyadékot fogyasztunk.

Vajon bármilyen folyadékkal biztosíthatjuk szervezetünk zavartalan működését?

A válasz nem, egyáltalán nem mindegy mivel próbáljuk meg biztosítani a szükséges folyadék mennyiségét. Szervezetünknek tiszta vízre van szüksége. A különböző színezett, ízfokozókkal, tartósítószerekkel és adalékanyagokkal készített üdítők kifejezetten egészségtelenek. Magas cukortartalmuk miatt a szervezet nehezen hasznosítja őket, hiszen első lépésként ki kell vonnia a vizet belőlük, mivel csak ezzel tud dolgozni. A nehezen kivont víz mennyisége pedig szükséges az üdítőben található haszontalan anyagok pl.: tartósítószerek kiürítésére.

Üdítők fogyasztásával tehát becsapjuk szervezetünket, mindemellett fogyasztásukkal függőséget alakítunk ki, így automatikusan csökken a víz-ivás ösztöne is. A szénsavas üdítők ráadásul vízelvonó hatásúak, ezért ezek fogyasztása különösen kerülendő. A kávé, a tea szintén vízelvonó hatású, a bennük lévő víz elvonása után szervezetünk víztartalékából is jelentős mennyiséget képesek elvonni.

Ahhoz, hogy szervezetünk alapvető folyamati zavartalanul lejátszódjanak nélkülözhetetlenül szükséges a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztása. Vizet fogyasztva egészségesebbek leszünk, emellett életünk vitálisabb, közérzetünk, szellemi és fizikai teljesítőképességünk sokkal jobb lesz.

J. A.

https://4foryou.hu

—————

Vissza


Elérhetőség

A víz hatalma


Az élet vize 

MÁTRA GYÖNGYE   a gyógyító forrásvíz

A víz elsődleges forrása minden életnek.

A test olyan, mint egy szivacs, mely több billió üregecskéből, sejtből áll. Ezek a sejtek hordozzák a bennünk áramló folyadékot. Gondoljuk csak el, testünk több mint 70%-a víz, épp úgy, ahogy aföldünk is több mint 70%-ban vízből áll. A víz igen fogékony anyag. Fizikai formája könnyedén alkalmazkodik környezetéhez, de nem csak fizikai megjelenése képes változásra, molekuláris szerkezete is változik.A környezet energiája, rezgése is képes megváltoztatni a víz szerkezetét. Tudósok által is bizonyított tény, hogy a víz olyan információkat is képes felvenni, tárolni és leadni, mellyel üzenhetünk testünk legkisebb sejtjének is.A víz szervezetünkre gyakorolt hatása, a benne rejlő információtól függ. Felmerül a kérdés, mit művelünk magunkkal,amikor félelemtől, stressztől, bűntudattól vezérelve utáljuk, gyűlöljük magunkat? Mit programozunk ilyenkor a szervezetünket felépítő, alkotó vízbe? Sokan végig sem gondoljuk, hogy betegségünk elsődleges oka bizony abból adódik, hogy olyan információ kerül szervezetünkbe - sokszor tudattalanul-, ami elősegíti a leépülést.Hogyan lehet ezen változtatni? Csakis a pozitív információ bevitelével. Ebben nyújt segítséget a 120 m mélyről feltörő                         MÁTRA GYÖNGYE forrásvíz.Mitől különleges ez a víz? Attól, hogy nem tartalmaz semmiféle fölösleges szennyeződést, és  szeretet energiával van feltöltve. A szeretet energia az emberi élet alapeleme. Kisérletek bizonyították, hogy azok a csecsemők, akik nem kapták meg a számukra megfelelő mennyiségű szeretetet az édesanyjuktól, azok sok esetben nem kívánnak tovább élni. ( Lásd. megmagyarázhatatlan hirtelen cscsemő halálozások.) Azok a fenőttek, akik nem kapják meg a megfelelő szeretetdózist szintén megbetegszenek, (depressziósak lesznek), és egy idő után, már nem kívánnak élni. Ez a csodálatos  forrásvíz, mely nem csak jóízű,de szeretetenergiával feltöltött, segít helyreállítani szervezetünk egyensúlyát. A kút nyolc csapja az ősi próféciák leírása szerint, az égtályaknak megfelelően vannak tályolva. Így gyűjtik be a Világ erejét. Szinte érezhető a 8 féle Víz ízén is a különbözőség. A tudomány mai állása  szerint  a víz úgy viselkedik mint egy folyékony kristály. Ha kihasználjuk ennek a folyékony kristálynak a kiváló információhordozó tulajdonságát, eljutathatjuk szervezetünk minden egyes sejtjébe a gyógyító szeretet energiát. A Mátragyöngye forrásvíz különleges tulajdonsága révén képes a sejteket harmonizálni. A különböző csapokból folyó víz más-más információt közvetít szervezetünk részére. Így lehetőségünk van arra, hogy célirányosan tudjuk sejtjeinknek megküldeni az eredeti (jó) állapot helyreállításához szükséges információt. Az információ célbaérésének eredményeként beindulhatnak a szervezetünk öngyógyítási folyamatai.         

A 8 különböző csapból folyó információt hordozó víz: 

1. csap a szív harmonizálását,

2. csap epe-máj-belek-vese harmonizálását,

3. csap bőr harmonizálását,

4. csap csontok és izületek harmonizálását, 

5. csap vízháztartás harmonizálását,

6. csap  a betegségek folyamán eldeformálódott testrész állapotának  javítását,

7. csap tüdő-légzéssel kapcsolatos panaszok enyhítését,    

8. csap az agy helytelen működése következtében kialakult betegségek tüneteinek enyhítését, 

9. A nyolc csap egyenlő arányú keveréke segít a teljes szervezet egyensúlyának a helyreállításában. 

A már kialakult betegségek figyelembe vételével életmód tanácsadóink javaslatot tesznek arra vonatkozóan, hogy melyik fajta vízből, mennyit kell fogyasztani ahhoz, hogy a szervezet egyensúlyahelyreálljon. Ha fontos az egészsége, keressen bennünket, szeretettel várunk minden érdeklődőt: Dorogházán (3153 Dorogháza, Szent István u.12